Termometry spożywcze (do żywności)

Termometry spożywcze to urządzenia służące do pomiaru temperatury w żywności, przede wszystkim mięsie i produktach mlecznych, w celu upewnienia się, że są one bezpieczne do spożycia i zgodne z wymaganiami dotyczącymi jakości. Są one szczególnie przydatne w gastronomii, przemyśle spożywczym, sklepach spożywczych oraz w domowych kuchniach.

Filtruj
Sortuj wg:
Wyświetlaj:
Termometr do lodówki i zamrażarki farmaceutyczny z buforem termicznym ETI 810-210-G

Termometr do lodówki i zamrażarki farmaceutyczny z buforem termicznym ETI 810-210-G

dostępny
Termometr lodówkowy ETI 810-210-G idealny dla farmaceutów - sprawdzi się wszędzie tam, gdzie istnieje potrzeba niwelowania wpływu czynników zewnętrznych (np. otwarcia drzwi lodówki) na wskazanie czujnika.
- sonda zanurzona w buforze termicznym (glikol propylenowy) zapobiega niepotrzebnym alarmom oraz wahaniom temperatury na skutek np. otwarcia drzwi lodówki
- możliwość wzorcowania termometru
- wysoka dokładność wskazań i niezawodność
Do koszyka
145,00 zł
Termometr do lodówki medycznej ETI 810-210 ze świadectwem wzorcowania z akredytacją PCA

Termometr do lodówki medycznej ETI 810-210 ze świadectwem wzorcowania z akredytacją PCA

dostępny
Wzorcowy termometr do lodówki medycznej ETI 810-210 idealny do monitorowania temperatury w lodówkach z lekami, szczepionkami oraz preparatami medycznymi
- Wysoka dokładność pomiaru
- Czujnik temperatury wewnętrznej na przewodzie oraz wbudowany wewnętrzny czujnik temperatury w pomieszczeniu
- W zestawie świadectwo wzorcowania z akredytacją PCA wystawionym w 3 punktach pomiarowych
Do koszyka
345,00 zł
Termometr lodówkowy ETI 810-210

Termometr lodówkowy ETI 810-210

dostępny
Termometr lodówkowy ETI 810-210 cechuje się dokładnym pomiarem temperatury z dokładnością do 1 stopnia Celsjusza, wygodnym wyświetlaczem LCD oraz trwałą konstrukcją z bezpiecznych materiałów. Posiada także alarm informujący o przekroczeniu progów alarmowych. Jest to niezbędny przyrząd dla każdego, kto chce mieć pewność, że produkty są przechowywane w odpowiedniej temperaturze.
Do koszyka
95,12 zł
Termometr do mięsa z sondą ETI EcoTemp

Termometr do mięsa z sondą ETI EcoTemp

dostępny
Termometr cyfrowy EcoTemp z funkcjami max/min i hold
- odłączana, wymienna sonda penetracyjna ze stali nierdzewnej przystosowana do pomiaru mięsa
- duży, łatwy do odczytania wyświetlacz LCD
- funkcje maks/min, zatrzymania pomiaru i zmiany jednostek C/°F
Do koszyka
162,60 zł
Termometr do żywności ETI Gourmet

Termometr do żywności ETI Gourmet

dostępny
Termometr ETI Gourmet to wodoodporny termometr ze składaną sondą - idealny do wygodnego pomiaru temperatury żywności
- kieszonkowy termometr z funkcją wstrzymania pomiaru na ekranie
- zakres temperatur -39,9 do 149,9 °C
- zawiera funkcję CalCheck 0.0°C (sprawdzenie kalibracji termometru)
- gwarantowana dokładność ±0,5 °C
- obudowa antybakteryjna Biomaster
Do koszyka
121,14 zł
Termometr Thermapen One®

Termometr Thermapen One®

dostępny
Thermapen One to profesjonalny termometr kuchenny o szybkim czasie reakcji i dokładności ±0,3°C, przeznaczony dla kucharzy i miłośników gotowania. Posiada czytelny wyświetlacz, automatycznie włączający się podczas rozkładania sondy, a także funkcję samoczynnego wyłączania. Thermapen One stabilizuje temperaturę w zaledwie 1 sekundę! Ponadto jest w pełni wodoodporny, zgodnie z normą IP67.
Do koszyka
357,72 zł
Termometr wzorcowy HACCP ETI Gourmet

Termometr wzorcowy HACCP ETI Gourmet

dostępny
Termometr wzorcowy HACCP ETI Gourmet to wodoodporny termometr ze składaną sondą - dostarczany ze świadectwem wzorcowania
- kieszonkowy termometr z funkcją wstrzymania pomiaru na ekranie
- zakres temperatur -39,9 do 149,9 °C
- zawiera funkcję CalCheck 0.0°C (sprawdzenie kalibracji termometru)
- gwarantowana dokładność ±0,5 °C
- obudowa antybakteryjna Biomaster
Do koszyka
239,00 zł
Termometr Thermapen Classic

Termometr Thermapen Classic

dostępny
ETI Thermapen Classic to szybki termometr spożywczy z dokładnością ±0,4°C i czytelnym wyświetlaczem. Posiada składaną, ostrą sondę oraz funkcję automatycznego wyłączania. Przeznaczony dla profesjonalistów i amatorów gotowania. Odporny na wodę i łatwy w czyszczeniu. Idealny do pomiaru temperatury potraw, napojów i produktów spożywczych.
Do koszyka
242,28 zł
Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG

Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG

dostępny
Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG - Wyświetla datę, czas i użytkownika przy każdym pomiarze - Automatycznie tworzy raporty i archiwizuje dane - Spełnia normę EN 13485
Do koszyka
715,45 zł
Termometr do lodówki medycznej ThermaGuard® 101

Termometr do lodówki medycznej ThermaGuard® 101

dostępny
Termometry ThermaGuard® 101 do dokładnego monitorowania temperatury w lodówce medycznej
- dostępne są dwa modele - z jednym lub dwoma czujnikami zewnętrznymi
- spełniają wymagania normy europejskiej EN 13485
- może służyć jako wzorcowy termometr do lodówki
- programowalne wysokie i niskie progi alarmów dźwiękowych
- zapisuje temperaturę max/min
Do koszyka
363,41 zł
Termometr do mrożonek ETI 810-285

Termometr do mrożonek ETI 810-285

dostępny
Termometr wodoodporny ETI 810-285 - termometr gastronomiczny do mrożonek w kształcie litery "T"
- solidny i wytrzymały termometr wodoodporny
- funkcja pamięci max/min i funkcja wstrzymania wyniku pomiaru
- mocna, wytrzymała sonda ze stali nierdzewnej
- dostępne 2 długości sondy 125mm i 300mm
Do koszyka
113,01 zł
Termometr i pirometr 2w1 - ETI Thermapen IR

Termometr i pirometr 2w1 - ETI Thermapen IR

dostępny
Termometr na podczerwień Thermapen® IR ze składaną sondą penetracyjną
- opatentowany, automatyczny, obracany o 360° wyświetlacz
- regulowana emisyjność dla różnych powierzchni
- 2 tryby pomiaru: bezkontaktowy oraz kontaktowy
Do koszyka
396,75 zł

Termometry spożywcze mogą być bezkontaktowe lub z sondą. W przypadku termometrów z sondą, umieszcza się sondę wewnątrz mięsa lub innego produktu, aby zmierzyć jego temperaturę. Sondy mogą być z jednym lub wieloma punktami pomiarowymi. Termometry bezkontaktowe wykorzystują promieniowanie podczerwone do pomiaru temperatury powierzchni produktów spożywczych.

Ważnymi czynnikami przy wyborze termometrów spożywczych są ich dokładność, łatwość użytkowania i czyszczenia, szybkość reakcji, trwałość i niezawodność. W przypadku termometrów z sondą, istotne jest również, aby były one odporne na korozję i wodoodporne.

Termometry spożywcze mogą mieć różne zakresy pomiarowe, w zależności od zastosowania, np. od -50°C do +300°C. W sklepach spożywczych często stosuje się termometry z zakresem pomiarowym od -30°C do +30°C, które służą do monitorowania temperatury w chłodniach i lodówkach.

Dzięki termometrom spożywczym można mieć pewność, że żywność jest bezpieczna do spożycia i zachować wysoką jakość produktów spożywczych.