Termometr Thermapen Classic

Kod produktu:
231-257
Dostępność:
dostępny
Producent:
ETI (Electronic Temperature Instruments)
ETI Thermapen Classic to szybki termometr spożywczy z dokładnością ±0,4°C i czytelnym wyświetlaczem. Posiada składaną, ostrą sondę oraz funkcję automatycznego wyłączania. Przeznaczony dla profesjonalistów i amatorów gotowania. Odporny na wodę i łatwy w czyszczeniu. Idealny do pomiaru temperatury potraw, napojów i produktów spożywczych.
Dla tego produktu polecamy akcesoria:
242,28 zł
Cena brutto: 298,00 zł

Pozostałe wersje

szt. Dodaj do koszyka
Dodaj do ulubionych Powiadom o dostępności
Opis produktu
Dane techniczne
Komentarze
Powiązane

Termometr SuperFast Thermapen Classic wyposażony jest w duży wyświetlacz cyfrowy, który zapewnia precyzyjny odczyt temperatury w zakresie od -49,9 do 299,9 ° C z rozdzielczością 0,1 ° C i dokładnością ± 0,4 ° C. Termometr wyłączy się automatycznie po dziesięciu minutach, maksymalizując żywotność baterii.

Thermapen Classic jest konfigurowalny za pomocą przełączników w komorze baterii – pod klapką baterii możesz wyłączyć tryb automatycznego wyłączania, wybrać jednostki, w których powinien być wyświetlany pomiar - ° C lub ° F i wybrać rozdzielczość 1 ° lub 0,1 °.

Obudowa, z której wykonany jest termometr ETI 231-257 nadaje się do czyszczenia na mokro i zawiera dodatek „Biomaster”, który ogranicza rozwój bakterii. Gumowa uszczelka obudowy minimalizuje ryzyko wnikania wody, kurzu lub resztek żywności do wnętrza termometru.

Oprócz odporności na zachlapania jest to nadal „prawdopodobnie” najszybciej reagujący termometr kontaktowy na rynku. Realną temperaturę produktu można sprawdzić już w trzy sekundy.

W stosownych przypadkach wyświetlany jest wskaźnik niskiego poziomu naładowania baterii (ikona) i przerwania obwodu. Każdy termometr SuperFast Thermapen jest zasilany dwoma litowymi bateriami pastylkowymi o minimalnej żywotności 1500 godzin.

Termometr Thermapen® Classic zawiera sondę penetracyjną o zmniejszonej końcówce wykonanej ze stali nierdzewnej, Ř3,3 x 115 mm, która idealnie nadaje się do pomiarów temperatury żywności. Sonda termometru Thermapen wygodnie odchyla się o 180 stopni i chowa w boku przyrządu, gdy nie jest on używany minimalizując przy tym ryzyko przypadkowego uszkodzenia.

Laboratorium kalibracyjne ETI przetestowało Thermapen® w łaźni wodnej, uzyskując niesamowite wyniki - Thermapen® Classic osiągnął 100% temperatury testowej w zaledwie trzy sekundy. Thermapen® jest zarejestrowanym znakiem handlowym w Wielkiej Brytanii (2025607), UE (008449571) i USA (3898535). Jest również chroniony przez EC Regd.Des.No. 001580473.

W zestawie uwzględniony jest BEZPŁATNY, identyfikowalny certyfikat kalibracji.

Termometr ETI 231-257 występuje w wielu kolorach pozwalających na lepszą identyfikację ich przeznaczenia w kuchni, zalecane oznaczenia to :

niebieski - surowa ryba

zielony - sałatki / produkty owocowe

czerwony - surowe mięso

żółte - wędliny gotowane

biały - pieczywo / nabiał

Szefowie kuchni, kucharze i firmy cateringowe od wielu lat używają kodowania kolorami desek do krojenia i noży. SuperFast Thermapen występuje zatem w wielu kolorach, został zaprojektowany specjalnie w celu zaspokojenia specyficznych potrzeb branży HACCP. Termometry Thermapen Classic mogą stać się częścią procedur HACCP i spełniają normy dobrych praktyk produkcyjnych, dzięki oznaczeniu kolorami minimalizujemy ryzyko zakażeń pokarmowych spowodowanych kontaktem jednego urządzenia z wieloma typami produktów (np. surowego drobiu z warzywami).

Najważniejsze cechy termometru Thermapen Classic to:

  • Czas reakcji ponad 50% szybszy od tradycyjnych sond temperatury
  • Stabilizacja temperatury w zaledwie 3 sekundy
  • prosty i lekki w użyciu
  • BEZPŁATNE, identyfikowalne świadectwo kalibracji
  • spełnia europejską normę EN 13485
  • Możliwość przełączania z ° C na ° F
  • Przełączana rozdzielczość 1,0 ° lub 0,1 °

Każdy kolor termometru może być skojarzony z określonym typem potrawy, na przykład:

  • Czerwony: Surowe mięso - termometry o tym kolorze powinny być używane tylko do pomiaru temperatury surowego mięsa. Może to pomóc zapobiec przeniesieniu bakterii z surowego mięsa na inne potrawy.
  • Niebieski: Ryby i owoce morza - termometry niebieskie mogą być używane do sprawdzania temperatury ryb i owoców morza.
  • Zielony: Warzywa i owoce - termometry zielone mogą być używane do sprawdzania temperatury surowych owoców i warzyw.
  • Żółty: Gotowane potrawy - termometry żółte mogą być używane do sprawdzania temperatury gotowanych potraw.

Thermapen Classic - kolory