Termometr do żywności ETI Gourmet

Kod produktu:
810-730
Dostępność:
dostępny
Producent:
ETI (Electronic Temperature Instruments)
Termometr ETI Gourmet to wodoodporny termometr ze składaną sondą - idealny do wygodnego pomiaru temperatury żywności
- kieszonkowy termometr z funkcją wstrzymania pomiaru na ekranie
- zakres temperatur -39,9 do 149,9 °C
- zawiera funkcję CalCheck 0.0°C (sprawdzenie kalibracji termometru)
- gwarantowana dokładność ±0,5 °C
- obudowa antybakteryjna Biomaster
Dla tego produktu polecamy akcesoria:
121,14 zł
Cena brutto: 149,00 zł

Pozostałe wersje

szt. Dodaj do koszyka
Dodaj do ulubionych Powiadom o dostępności
Opis produktu
Dane techniczne
Komentarze
Powiązane

Wodoodporny termometr ze składaną sondą Gourmet to łatwy w użyciu termometr do żywności, idealny do monitorowania temperatur podczas gotowania, chłodzenia i przechowywania żywności w ramach procedur HACCP i BHP. Urządzenie mierzy temperaturę w zakresie od -39,9 do 149,9 °C z rozdzielczością 0,1 °C/°F i posiada dwa przełączniki przyciskowe, włącznik/wyłącznik i blokadę.

Termometr ETI 810-730 wyposażony jest w wykonaną ze stali nierdzewnej sondę penetracyjną do żywności (Ø3,5 x 110 mm), która jest wygodnie składana do boku urządzenia, gdy nie jest używana, co pozwala użytkownikowi na bezpieczny transport urządzenia.

Termometr cechuje się żywotnością baterii do 5000 godzin, wyłączając się automatycznie po dziesięciu minutach bezczynności.

Dostępny w sześciu kolorach, Gourmet jest idealny dla różnych rodzajów żywności.

Obudowa zawiera technologię antybakteryjną Biomaster, która ogranicza rozwój bakterii.

Funkcja CalCheck:
Termometr Gourmet posiada funkcję CalCheck 0,0 °C, która umożliwia użytkownikowi sprawdzenie dokładności termometru w dowolnym momencie, dając pewność, że pomiary są dokładne.

Aktywuje się ją poprzez jednoczesne naciśnięcie przycisków "on/off" i "hold" w momencie włączania urządzenia.

Dostępny jest uchwyt ścienny ze stali nierdzewnej, pokrowiec ochronny i etui na zamek błyskawiczny, oba ze szlufką na pasek.

Termometr Gourmet jest w pełni zgodny z wymogami HACCP

Każdy kolor termometru może być skojarzony z określonym typem potrawy, na przykład:

  • Czerwony: Surowe mięso - termometry o tym kolorze powinny być używane tylko do pomiaru temperatury surowego mięsa. Może to pomóc zapobiec przeniesieniu bakterii z surowego mięsa na inne potrawy.
  • Niebieski: Ryby i owoce morza - termometry niebieskie mogą być używane do sprawdzania temperatury ryb i owoców morza.
  • Zielony: Warzywa i owoce - termometry zielone mogą być używane do sprawdzania temperatury surowych owoców i warzyw.
  • Żółty: Gotowane potrawy - termometry żółte mogą być używane do sprawdzania temperatury gotowanych potraw.

Termometr spożywczy HACCP - ETI Gourmet