Termometr Thermapen One®

Kod produktu:
235-447
Dostępność:
dostępny
Producent:
ETI (Electronic Temperature Instruments)
Thermapen One to profesjonalny termometr kuchenny o szybkim czasie reakcji i dokładności ±0,3°C, przeznaczony dla kucharzy i miłośników gotowania. Posiada czytelny wyświetlacz, automatycznie włączający się podczas rozkładania sondy, a także funkcję samoczynnego wyłączania. Thermapen One stabilizuje temperaturę w zaledwie 1 sekundę! Ponadto jest w pełni wodoodporny, zgodnie z normą IP67.
Dla tego produktu polecamy akcesoria:
357,72 zł
Cena brutto: 440,00 zł

Pozostałe wersje

szt. Dodaj do koszyka
Dodaj do ulubionych Powiadom o dostępności
Opis produktu
Dane techniczne
Komentarze
Powiązane

Termometr Thermapen One® to najpopularniejszy termometr do żywności w Wielkiej Brytanii. Szeroki zakres pomiarowy termometru wynoszący od -49,9°C do aż 299,9°C, błyskawiczny czas stabilizacji pomiaru oraz przystępna cena sprawiły, że jest używany z powodzeniem przez setki tysięcy restauracji na całym świecie. Szybkość, dokładność i wygoda użytkowania czyni termometr Thermapen absolutnym bestsellerem w swojej kategorii.

Termometr do żywności Thermapen wyposażony jest w obrotowy wyświetlacz, który umożliwia wygodny odczyt niezależnie od aktualnego położenia termometru, co znacznie ułatwia i przyspiesza pracę kucharza. Obrotowy wyświetlacz nie jest natomiast jedyną cechą tego wyjątkowego ekranu – wyświetlacz termometru dynamicznie dostosowuje swoje podświetlenie, dzięki czemu zawsze zapewnia maksymalną widoczność oraz oszczędza baterię.

Termometry SuperFast Thermapen uchodzą za prawdopodobnie najszybsze termometry dostępne na rynku – dzięki specjalnej konstrukcji rozkładanej sondy pomiarowej oferują one bowiem błyskawiczny czas stabilizacji odczytu pomiarowego.

Termometry dla gastronomii muszą być ponadto przystosowane do niekiedy ciężkich warunków użytkowania na kuchni i zapewniać absolutną niezawodność – właśnie taki jest oferowany przez nas termometr Thermapen One – wodoodporna obudowa o klasie odporności IP66/67 zapewnia odporność na kontakt z wodą, solidna obudowa wykonana z ABSu gwarantuje natomiast doskonałą wytrzymałość mechaniczną termometru.

Termometr do żywności Thermapen gwarantuje, że jego użytkowanie będzie ekonomiczne – dba o to szereg funkcji dodatkowych takich jak automatyczny wyłącznik czasowy w przypadku wykrycia stanu bezczynności, inteligentny system podświetlenia dobierający jasność wyświetlacza w zależności od warunków nasłonecznienia, a sama bateria w którą wyposażone jest urządzenie zapewnia około 3000 godzin nieprzerwanej pracy. Urządzenie powiadomi nas o niskim stanie baterii za pomocą ikony na wyświetlaczu, dzięki czemu zaoszczędzimy sobie przykrej niespodzianki w postaci rozładowanej baterii w najbardziej krytycznym momencie.

Termometr Thermapen One® spełnia wszystkie rygorystyczne wymagania stawiane dla przemysłu spożywczego, a także gastronomii dzięki czemu może być wykorzystywany jako termometr wzorcowy HACCP, po skorzystaniu z usługi wzorcowania naszego laboratorium.

Termometry do żywności z serii Thermapen jako jedne z nielicznych zawierają w swojej obudowie specjalny dodatek BIOMASTER, który ogranicza rozwój mikroorganizmów i bakterii na powierzchniach. Dzięki dodatkowi BIOMASTER redukujemy znacznie ryzyko wzrostu bakterii takich jak E.Coli, Salmonella oraz bakterii z rodzaju Campylobacter aż do 99,99%.

Najważniejsze funkcje termometru do żywności Thermapen to :

  • Opatentowany, obrotowy wyświetlacz 360°
  • W pełni spełnia europejską normę EN 13485
  • Stabilizacja pomiaru w zaledwie 1 sekundę!
  • Wodoodporny – zgodność z normą IP66/67
  • Jednostki pomiarowe wyświetlane w °C jak i zarówno °F
  • Inteligentne podświetlenie wyświetlacza
  • Auto-wyłącznik w przypadku wykrycia bezczynności

Pełna kompatybilność z systemem HACCP

Każdy kolor termometru może być skojarzony z określonym typem potrawy, na przykład:

  • Czerwony: Surowe mięso - termometry o tym kolorze powinny być używane tylko do pomiaru temperatury surowego mięsa. Może to pomóc zapobiec przeniesieniu bakterii z surowego mięsa na inne potrawy.
  • Niebieski: Ryby i owoce morza - termometry niebieskie mogą być używane do sprawdzania temperatury ryb i owoców morza.
  • Zielony: Warzywa i owoce - termometry zielone mogą być używane do sprawdzania temperatury surowych owoców i warzyw.
  • Żółty: Gotowane potrawy - termometry żółte mogą być używane do sprawdzania temperatury gotowanych potraw.

Termometr Thermapen One - różne kolory