Termometr Thermapen One® to najpopularniejszy termometr do żywności w Wielkiej Brytanii. Szeroki zakres pomiarowy termometru wynoszący od -49,9°C do aż 299,9°C, błyskawiczny czas stabilizacji pomiaru oraz przystępna cena sprawiły, że jest używany z powodzeniem przez setki tysięcy restauracji na całym świecie. Szybkość, dokładność i wygoda użytkowania czyni termometr Thermapen absolutnym bestsellerem w swojej kategorii.
Termometr do żywności Thermapen wyposażony jest w obrotowy wyświetlacz, który umożliwia wygodny odczyt niezależnie od aktualnego położenia termometru, co znacznie ułatwia i przyspiesza pracę kucharza. Obrotowy wyświetlacz nie jest natomiast jedyną cechą tego wyjątkowego ekranu – wyświetlacz termometru dynamicznie dostosowuje swoje podświetlenie, dzięki czemu zawsze zapewnia maksymalną widoczność oraz oszczędza baterię.
Termometry SuperFast Thermapen uchodzą za prawdopodobnie najszybsze termometry dostępne na rynku – dzięki specjalnej konstrukcji rozkładanej sondy pomiarowej oferują one bowiem błyskawiczny czas stabilizacji odczytu pomiarowego.
Termometry dla gastronomii muszą być ponadto przystosowane do niekiedy ciężkich warunków użytkowania na kuchni i zapewniać absolutną niezawodność – właśnie taki jest oferowany przez nas termometr Thermapen One – wodoodporna obudowa o klasie odporności IP66/67 zapewnia odporność na kontakt z wodą, solidna obudowa wykonana z ABSu gwarantuje natomiast doskonałą wytrzymałość mechaniczną termometru.
Termometr do żywności Thermapen gwarantuje, że jego użytkowanie będzie ekonomiczne – dba o to szereg funkcji dodatkowych takich jak automatyczny wyłącznik czasowy w przypadku wykrycia stanu bezczynności, inteligentny system podświetlenia dobierający jasność wyświetlacza w zależności od warunków nasłonecznienia, a sama bateria w którą wyposażone jest urządzenie zapewnia około 3000 godzin nieprzerwanej pracy. Urządzenie powiadomi nas o niskim stanie baterii za pomocą ikony na wyświetlaczu, dzięki czemu zaoszczędzimy sobie przykrej niespodzianki w postaci rozładowanej baterii w najbardziej krytycznym momencie.
Termometr Thermapen One® spełnia wszystkie rygorystyczne wymagania stawiane dla przemysłu spożywczego, a także gastronomii dzięki czemu może być wykorzystywany jako termometr wzorcowy HACCP, po skorzystaniu z usługi wzorcowania naszego laboratorium.
Termometry do żywności z serii Thermapen jako jedne z nielicznych zawierają w swojej obudowie specjalny dodatek BIOMASTER, który ogranicza rozwój mikroorganizmów i bakterii na powierzchniach. Dzięki dodatkowi BIOMASTER redukujemy znacznie ryzyko wzrostu bakterii takich jak E.Coli, Salmonella oraz bakterii z rodzaju Campylobacter aż do 99,99%.
Więcej informacji o antybakteryjnym dodatku BIOMASTER stosowanym w produktach ETI opisaliśmy w naszym poradniku :
Najważniejsze funkcje termometru do żywności Thermapen to :
Opatentowany, obrotowy wyświetlacz 360°
W pełni spełnia europejską normę EN 13485
Stabilizacja pomiaru w zaledwie 3 sekundy!
Wodoodporny – zgodność z normą IP66/67
Jednostki pomiarowe wyświetlane w °C jak i zarówno °F
Inteligentne podświetlenie wyświetlacza
Auto-wyłącznik w przypadku wykrycia bezczynności
Komentarze