Termometry spożywcze (do żywności)

Termometry spożywcze to urządzenia służące do pomiaru temperatury w żywności, przede wszystkim mięsie i produktach mlecznych, w celu upewnienia się, że są one bezpieczne do spożycia i zgodne z wymaganiami dotyczącymi jakości. Są one szczególnie przydatne w gastronomii, przemyśle spożywczym, sklepach spożywczych oraz w domowych kuchniach.

Filtruj
Sortuj wg:
Wyświetlaj:
Termometr do żywności ETI Gourmet

Termometr do żywności ETI Gourmet

dostępny
Termometr ETI Gourmet to wodoodporny termometr ze składaną sondą - idealny do wygodnego pomiaru temperatury żywności
- kieszonkowy termometr z funkcją wstrzymania pomiaru na ekranie
- zakres temperatur -39,9 do 149,9 °C
- zawiera funkcję CalCheck 0.0°C (sprawdzenie kalibracji termometru)
- gwarantowana dokładność ±0,5 °C
- obudowa antybakteryjna Biomaster
Do koszyka
121,14 zł
Termometr Thermapen One®

Termometr Thermapen One®

dostępny
Thermapen One to profesjonalny termometr kuchenny o szybkim czasie reakcji i dokładności ±0,3°C, przeznaczony dla kucharzy i miłośników gotowania. Posiada czytelny wyświetlacz, automatycznie włączający się podczas rozkładania sondy, a także funkcję samoczynnego wyłączania. Thermapen One stabilizuje temperaturę w zaledwie 1 sekundę! Ponadto jest w pełni wodoodporny, zgodnie z normą IP67.
Do koszyka
357,72 zł
Termometr wzorcowy HACCP ETI Gourmet

Termometr wzorcowy HACCP ETI Gourmet

dostępny
Termometr wzorcowy HACCP ETI Gourmet to wodoodporny termometr ze składaną sondą - dostarczany ze świadectwem wzorcowania
- kieszonkowy termometr z funkcją wstrzymania pomiaru na ekranie
- zakres temperatur -39,9 do 149,9 °C
- zawiera funkcję CalCheck 0.0°C (sprawdzenie kalibracji termometru)
- gwarantowana dokładność ±0,5 °C
- obudowa antybakteryjna Biomaster
Do koszyka
239,00 zł
Termometr spożywczy HACCP z funkcją kontroli kalibracji ETI ThermaLite

Termometr spożywczy HACCP z funkcją kontroli kalibracji ETI ThermaLite

dostępny
Termometr ThermaLite z natychmiastowym odczytem do codziennych zastosowań w przemyśle spożywczym i gastronomii. ThermaLite to prosty i dokładny termometr kieszonkowy, idealny do zapewnienia zgodności z HACCP.
- Szybkie i dokładne odczyty
- Wysoka dokładność i szeroki zakres temperatur
- Funkcja CalCheck 0,0 °C
- Bezpłatny certyfikat kalibracji
- Wodoodporność zgodnie z normą IP66
- Ochrona higieny produktu Polygiene BioMaster
Do koszyka
153,66 zł
Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG

Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG

dostępny
Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG - Wyświetla datę, czas i użytkownika przy każdym pomiarze - Automatycznie tworzy raporty i archiwizuje dane - Spełnia normę EN 13485
Do koszyka
715,45 zł
Termometr do mrożonek ETI 810-285

Termometr do mrożonek ETI 810-285

dostępny
Termometr wodoodporny ETI 810-285 - termometr gastronomiczny do mrożonek w kształcie litery "T"
- solidny i wytrzymały termometr wodoodporny
- funkcja pamięci max/min i funkcja wstrzymania wyniku pomiaru
- mocna, wytrzymała sonda ze stali nierdzewnej
- dostępne 2 długości sondy 125mm i 300mm
Do koszyka
113,01 zł
Termometr i pirometr 2w1 - ETI Thermapen IR

Termometr i pirometr 2w1 - ETI Thermapen IR

dostępny
Termometr na podczerwień Thermapen® IR ze składaną sondą penetracyjną
- opatentowany, automatyczny, obracany o 360° wyświetlacz
- regulowana emisyjność dla różnych powierzchni
- 2 tryby pomiaru: bezkontaktowy oraz kontaktowy
Do koszyka
396,75 zł
4-kanałowy rejestrator temperatury WiFi & Bluetooth ETI Signals

4-kanałowy rejestrator temperatury WiFi & Bluetooth ETI Signals
Bestseller

dostępny
4-kanałowy rejestrator temperatury WiFi & Bluetooth z alarmami
- WiFi & Bluetooth wbudowane w urządzenie
- akceptuje 4 sondy jednocześnie (sondy są dołączone w zestawie!)
- kolorowe opaski na sondy
- podłączenie do smartfona lub użytkowanie samego urządzenia
- wodoodporny zgodnie z normą IP66
Do koszyka
962,60 zł
Bezprzewodowy termometr do wędzarni ETI Smoke BBQ

Bezprzewodowy termometr do wędzarni ETI Smoke BBQ

dostępny
Bezprzewodowy termometr ETI Smoke przesyła dane drogą radiową z sondy do odbiornika na odległość nawet do 90 metrów.
- zestaw zawiera termometr, odbiornik oraz sondy
- sparowany z odbiornikiem - nie wymaga konfiguracji
- uszczelniona konstrukcja odporna na zachlapanie, zgodna z normą IP65
- wyświetlacz w stylu tablicy rozdzielczej pokazuje wartości maksymalne/minimalne i alarmy wysokie/niskie
- duże podświetlane wyświetlacze
Do koszyka
495,12 zł
ETI 810-265 - prosty termometr w kształcie litery

ETI 810-265 - prosty termometr w kształcie litery "T"

dostępny
Termometr ETI 810-265 - prosty termometr gastronomiczny w kształcie litery "T"
- przełącznik stopni Celsjusz/Fahrenheit i funkcja zatrzymania wyniku na wyświetlaczu - dostarczany z osłoną sondy i klipsem kieszonkowym - zakres temperatur od -49,9 do 149,9°C
Do koszyka
80,49 zł
Multifunkcyjny termometr gastronomiczny z sondą ETI 810-927

Multifunkcyjny termometr gastronomiczny z sondą ETI 810-927

dostępny
Wielofunkcyjny termometr z funkcją max/min i alarmem.
- wyświetla bieżącą temperaturę i posiada alarm dźwiękowy
- w komplecie z sondą penetracyjną ze stali nierdzewnej
- zawiera funkcję CalCheck 0.0 °C (pozwala sprawdzić dokładność termometru)
Do koszyka
79,00 zł
Termometr 2-kanałowy ETI ThermaQ Blue

Termometr 2-kanałowy ETI ThermaQ Blue

dostępny
Termometr 2-kanałowy ETI ThermaQ Blue przekazuje dane o temperaturze w czasie rzeczywistym za pomocą Bluetooth®.
- termometr z Bluetooth LE
- bezprzewodowe przesyłanie i monitorowanie temperatury
- dwa kanały wejścia termopary typu K - monitoruj 2 miejsca jednocześnie
- aplikacja ThermaQ® dla iOS i Android
- wodoodporność do IP65
Do koszyka
689,00 zł

Termometry spożywcze mogą być bezkontaktowe lub z sondą. W przypadku termometrów z sondą, umieszcza się sondę wewnątrz mięsa lub innego produktu, aby zmierzyć jego temperaturę. Sondy mogą być z jednym lub wieloma punktami pomiarowymi. Termometry bezkontaktowe wykorzystują promieniowanie podczerwone do pomiaru temperatury powierzchni produktów spożywczych.

Ważnymi czynnikami przy wyborze termometrów spożywczych są ich dokładność, łatwość użytkowania i czyszczenia, szybkość reakcji, trwałość i niezawodność. W przypadku termometrów z sondą, istotne jest również, aby były one odporne na korozję i wodoodporne.

Termometry spożywcze mogą mieć różne zakresy pomiarowe, w zależności od zastosowania, np. od -50°C do +300°C. W sklepach spożywczych często stosuje się termometry z zakresem pomiarowym od -30°C do +30°C, które służą do monitorowania temperatury w chłodniach i lodówkach.

Dzięki termometrom spożywczym można mieć pewność, że żywność jest bezpieczna do spożycia i zachować wysoką jakość produktów spożywczych.