Kieszonkowy termometr wodoodporny ETI ThermaStick ze świadectwem wzorcowania z akredytacją PCA

Kod produktu:
810-404-SW1-A
Dostępność:
dostępny
Producent:
ETI (Electronic Temperature Instruments)
Wzorcowy, wodoodporny, kieszonkowy termometr ThermaStick®
- zmniejszona końcówka dla szybszej reakcji
- duży, czytelny wyświetlacz LCD
- funkcja max/min
- wodoodporność do IP66
- dostarczany z akredytowanym świadectwem wzorcowania
357,00 zł
Cena brutto: 439,11 zł

Pozostałe wersje

szt. Dodaj do koszyka
Dodaj do ulubionych Powiadom o dostępności
Opis produktu
Dane techniczne
Komentarze

Termometr ThermaStick Pocket to poręczny, kieszonkowy, wodoodporny termometr IP66, który posiada zintegrowaną sondę penetracyjną Ø2,5 x 115 mm ze stali nierdzewnej ze zredukowaną, szybko reagującą końcówką Ø1,6 mm. Ekonomiczne rozwiązanie dla wielu zastosowań w zakresie pomiaru temperatury, w tym m.in w przemyśle spożywczym.

Termometr ThermaStick w tym wariancie dostarczany jest ze świadectwem wzorcowania PCA wykonanym przez akredytowane laboratorium pomiarowe w 3 punktach.

Termometr ThermaStick mierzy temperaturę w zakresie od -49,9 do 299,9 °C z rozdzielczością 0,1 °C/°F i posiada dwa łatwe w użyciu przyciski, on/off i max/min.

ThermaStick jest zasilany pojedynczą baterią litową, która zapewnia minimum 5000 godzin pracy. Urządzenie wyłącza się automatycznie po dziesięciu minutach, co zwiększa żywotność baterii.

Dostępny w kolorze białym, czerwonym lub niebieskim, każde urządzenie jest dostarczane z osłoną sondy, która posiada klips przypinany do kieszeni, co ułatwia bezpieczne przechowywanie i transport.

Pełna kompatybilność z systemem HACCP - dostępny w wielu kolorach

Każdy kolor termometru może być skojarzony z określonym typem potrawy, na przykład:

  • Czerwony: Surowe mięso - termometry o tym kolorze powinny być używane tylko do pomiaru temperatury surowego mięsa. Może to pomóc zapobiec przeniesieniu bakterii z surowego mięsa na inne potrawy.
  • Niebieski: Ryby i owoce morza - termometry niebieskie mogą być używane do sprawdzania temperatury ryb i owoców morza.
  • Biały: Gotowane potrawy - termometry żółte mogą być używane do sprawdzania temperatury gotowanych potraw.

 

Termometry HACCP - ETI Thermastick