Termometry spożywcze (do żywności)

Termometry spożywcze to urządzenia służące do pomiaru temperatury w żywności, przede wszystkim mięsie i produktach mlecznych, w celu upewnienia się, że są one bezpieczne do spożycia i zgodne z wymaganiami dotyczącymi jakości. Są one szczególnie przydatne w gastronomii, przemyśle spożywczym, sklepach spożywczych oraz w domowych kuchniach.

Filtruj
Sortuj wg:
Wyświetlaj:
Termometr do żywności ETI Gourmet

Termometr do żywności ETI Gourmet

dostępny
Termometr ETI Gourmet to wodoodporny termometr ze składaną sondą - idealny do wygodnego pomiaru temperatury żywności
- kieszonkowy termometr z funkcją wstrzymania pomiaru na ekranie
- zakres temperatur -39,9 do 149,9 °C
- zawiera funkcję CalCheck 0.0°C (sprawdzenie kalibracji termometru)
- gwarantowana dokładność ±0,5 °C
- obudowa antybakteryjna Biomaster
Do koszyka
121,14 zł
Termometr Thermapen One®

Termometr Thermapen One®

dostępny
Thermapen One to profesjonalny termometr kuchenny o szybkim czasie reakcji i dokładności ±0,3°C, przeznaczony dla kucharzy i miłośników gotowania. Posiada czytelny wyświetlacz, automatycznie włączający się podczas rozkładania sondy, a także funkcję samoczynnego wyłączania. Thermapen One stabilizuje temperaturę w zaledwie 1 sekundę! Ponadto jest w pełni wodoodporny, zgodnie z normą IP67.
Do koszyka
357,72 zł
Termometr wzorcowy HACCP ETI Gourmet

Termometr wzorcowy HACCP ETI Gourmet

dostępny
Termometr wzorcowy HACCP ETI Gourmet to wodoodporny termometr ze składaną sondą - dostarczany ze świadectwem wzorcowania
- kieszonkowy termometr z funkcją wstrzymania pomiaru na ekranie
- zakres temperatur -39,9 do 149,9 °C
- zawiera funkcję CalCheck 0.0°C (sprawdzenie kalibracji termometru)
- gwarantowana dokładność ±0,5 °C
- obudowa antybakteryjna Biomaster
Do koszyka
239,00 zł
Termometr i pirometr 2w1 - ETI Thermapen IR

Termometr i pirometr 2w1 - ETI Thermapen IR

dostępny
Termometr na podczerwień Thermapen® IR ze składaną sondą penetracyjną
- opatentowany, automatyczny, obracany o 360° wyświetlacz
- regulowana emisyjność dla różnych powierzchni
- 2 tryby pomiaru: bezkontaktowy oraz kontaktowy
Do koszyka
396,75 zł
Termometr i pirometr 2w1 - ETI Thermapen IR z sondą do powietrza

Termometr i pirometr 2w1 - ETI Thermapen IR z sondą do powietrza

dostępny
Termometr na podczerwień Thermapen® IR ze składaną sondą do pomiaru temperatury powietrza
- opatentowany, automatyczny, obracany o 360° wyświetlacz
- regulowana emisyjność dla różnych powierzchni
- 2 tryby pomiaru: bezkontaktowy oraz pomiar temperatury powietrza
Do koszyka
434,96 zł
Termometr referencyjny ETI Thermapen

Termometr referencyjny ETI Thermapen

dostępny
Referencyjny termometr kalibracyjny Thermapen®
- dołączone świadectwo wzorcowania wykonane w 3 punktach
- idealny do kontroli innych termometrów
- 2 lata gwarancji
- spełnia wymagania europejskiej normy EN 13485
Do koszyka
715,45 zł

Termometry spożywcze mogą być bezkontaktowe lub z sondą. W przypadku termometrów z sondą, umieszcza się sondę wewnątrz mięsa lub innego produktu, aby zmierzyć jego temperaturę. Sondy mogą być z jednym lub wieloma punktami pomiarowymi. Termometry bezkontaktowe wykorzystują promieniowanie podczerwone do pomiaru temperatury powierzchni produktów spożywczych.

Ważnymi czynnikami przy wyborze termometrów spożywczych są ich dokładność, łatwość użytkowania i czyszczenia, szybkość reakcji, trwałość i niezawodność. W przypadku termometrów z sondą, istotne jest również, aby były one odporne na korozję i wodoodporne.

Termometry spożywcze mogą mieć różne zakresy pomiarowe, w zależności od zastosowania, np. od -50°C do +300°C. W sklepach spożywczych często stosuje się termometry z zakresem pomiarowym od -30°C do +30°C, które służą do monitorowania temperatury w chłodniach i lodówkach.

Dzięki termometrom spożywczym można mieć pewność, że żywność jest bezpieczna do spożycia i zachować wysoką jakość produktów spożywczych.