Termometr na podczerwień RayTemp 2 - zaprojektowany i wyprodukowany w Wielkiej Brytanii.
Wystarczy wycelować pirometr w cel i nacisnąć przycisk pomiaru, aby wyświetlić temperaturę powierzchni w zakresie od -49,9 do 349,9 °C z rozdzielczością 0,1 °C lub 1 °C i gwarantowaną dokładnością ±1 °C w zakresie od 0 do 100 °C.
RayTemp® 2 posiada współczynnik optyczny 5:1 (stosunek odległość docelowa/średnica pomiaru) oraz stałą emisyjność 0,95, dzięki czemu nadaje się do szerokiego zakresu zastosowań w przemyśle spożywczym.
Pirometr ETI RayTemp® 2 posiada panel z trzema przyciskami, zawierającą funkcje pomiaru, wyboru trybu i max/min.
Naciśnięcie przycisku wyboru trybu pozwala użytkownikowi na wybór °C/°F, wyświetlenie temperatury otoczenia i wartości emisyjności.
Funkcja max/min wyświetla najwyższą i najniższą zarejestrowaną temperaturę w okresie pomiarowym.
Termometr na podczerwień RayTemp® 2 jest wyposażony w duży, czytelny wyświetlacz LCD, na którym widać niski poziom baterii oraz funkcję automatycznego wyłączania, która wyłącza przyrząd po 30 sekundach, maksymalizując żywotność baterii.
Urządzenie jest umieszczone w wytrzymałej obudowie z ABS, zawierającej dodatek "Biomaster", który ogranicza rozwój bakterii, i jest zasilane trzema bateriami AAA, które zapewniają co najmniej 350 godzin pracy.
Komentarze