Termometry spożywcze (do żywności)

Termometry spożywcze to urządzenia służące do pomiaru temperatury w żywności, przede wszystkim mięsie i produktach mlecznych, w celu upewnienia się, że są one bezpieczne do spożycia i zgodne z wymaganiami dotyczącymi jakości. Są one szczególnie przydatne w gastronomii, przemyśle spożywczym, sklepach spożywczych oraz w domowych kuchniach.

Filtruj
Sortuj wg:
Wyświetlaj:
Bezprzewodowy termometr do wędzarni ETI Smoke BBQ

Bezprzewodowy termometr do wędzarni ETI Smoke BBQ

dostępny
Bezprzewodowy termometr ETI Smoke przesyła dane drogą radiową z sondy do odbiornika na odległość nawet do 90 metrów.
- zestaw zawiera termometr, odbiornik oraz sondy
- sparowany z odbiornikiem - nie wymaga konfiguracji
- uszczelniona konstrukcja odporna na zachlapanie, zgodna z normą IP65
- wyświetlacz w stylu tablicy rozdzielczej pokazuje wartości maksymalne/minimalne i alarmy wysokie/niskie
- duże podświetlane wyświetlacze
Do koszyka
495,12 zł
Termometr 2-kanałowy ETI ThermaQ Blue

Termometr 2-kanałowy ETI ThermaQ Blue

dostępny
Termometr 2-kanałowy ETI ThermaQ Blue przekazuje dane o temperaturze w czasie rzeczywistym za pomocą Bluetooth®.
- termometr z Bluetooth LE
- bezprzewodowe przesyłanie i monitorowanie temperatury
- dwa kanały wejścia termopary typu K - monitoruj 2 miejsca jednocześnie
- aplikacja ThermaQ® dla iOS i Android
- wodoodporność do IP65
Do koszyka
689,00 zł
Termometr 2-kanałowy ETI ThermaQ Blue - zestaw

Termometr 2-kanałowy ETI ThermaQ Blue - zestaw

dostępny
Termometr 2-kanałowy ETI ThermaQ Blue przekazuje dane o temperaturze w czasie rzeczywistym za pomocą Bluetooth®.
- termometr z Bluetooth LE
- bezprzewodowe przesyłanie i monitorowanie temperatury
- dwa kanały wejścia termopary typu K - monitoruj 2 miejsca jednocześnie
- aplikacja ThermaQ® dla iOS i Android
- wodoodporność do IP65
Do koszyka
779,00 zł
Termometr różnicowy 2-kanałowy ETI Therma Differential

Termometr różnicowy 2-kanałowy ETI Therma Differential

dostępny
Dwukanałowy termometr różnicowy Therma Differential
- automatycznie wylicza różnicę temperatur między 2 sondami (T1,T2)
- solidna wodoodporna obudowa zapewniająca stopień ochrony IP66/67
- idealny do pomiarów rur i grzejników i zastosowań branży HVAC
- zaprojektowany dla hydraulików, niezawodny i łatwy w użyciu
Do koszyka
468,29 zł

Termometry spożywcze mogą być bezkontaktowe lub z sondą. W przypadku termometrów z sondą, umieszcza się sondę wewnątrz mięsa lub innego produktu, aby zmierzyć jego temperaturę. Sondy mogą być z jednym lub wieloma punktami pomiarowymi. Termometry bezkontaktowe wykorzystują promieniowanie podczerwone do pomiaru temperatury powierzchni produktów spożywczych.

Ważnymi czynnikami przy wyborze termometrów spożywczych są ich dokładność, łatwość użytkowania i czyszczenia, szybkość reakcji, trwałość i niezawodność. W przypadku termometrów z sondą, istotne jest również, aby były one odporne na korozję i wodoodporne.

Termometry spożywcze mogą mieć różne zakresy pomiarowe, w zależności od zastosowania, np. od -50°C do +300°C. W sklepach spożywczych często stosuje się termometry z zakresem pomiarowym od -30°C do +30°C, które służą do monitorowania temperatury w chłodniach i lodówkach.

Dzięki termometrom spożywczym można mieć pewność, że żywność jest bezpieczna do spożycia i zachować wysoką jakość produktów spożywczych.