Termometry spożywcze (do żywności)

Termometry spożywcze to urządzenia służące do pomiaru temperatury w żywności, przede wszystkim mięsie i produktach mlecznych, w celu upewnienia się, że są one bezpieczne do spożycia i zgodne z wymaganiami dotyczącymi jakości. Są one szczególnie przydatne w gastronomii, przemyśle spożywczym, sklepach spożywczych oraz w domowych kuchniach.

Filtruj
Sortuj wg:
Wyświetlaj:
Termometr do lodówki medycznej ThermaGuard® 101

Termometr do lodówki medycznej ThermaGuard® 101

dostępny
Termometry ThermaGuard® 101 do dokładnego monitorowania temperatury w lodówce medycznej
- dostępne są dwa modele - z jednym lub dwoma czujnikami zewnętrznymi
- spełniają wymagania normy europejskiej EN 13485
- może służyć jako wzorcowy termometr do lodówki
- programowalne wysokie i niskie progi alarmów dźwiękowych
- zapisuje temperaturę max/min
Do koszyka
363,41 zł
Rejestrator temperatury WiFi z czujnikiem wewnętrznym ETI ThermaData TD

Rejestrator temperatury WiFi z czujnikiem wewnętrznym ETI ThermaData TD

dostępny
Rejestrator temperatury z czujnikiem wewnętrznymThermaData WiFi TD
- jeden czujnik wewnętrzny
- rozdzielczość 0.1 °C/°F
- programowalny alarm wysoki/niski
- powiadomienia e-mail o przekroczeniu limitów alarmowych
- dostęp do danych o temperaturze na całym świecie przez internet
- przyjazna dla użytkownika, prosta konfiguracja
Do koszyka
522,76 zł
Termometr do monitorowania lodówek ze szczepionkami ThermaGuard® Pharm Vaccine

Termometr do monitorowania lodówek ze szczepionkami ThermaGuard® Pharm Vaccine

dostępny
Termometry ThermaGuard® Pharm do dokładnego monitorowania temperatury w lodówce dla szczepionek i leków
- czujnik zewnętrzny zaprojektowany do symulacji temperatury zawartości lodówki
- czujnik temperatury ustabilizowany w glikolu
- spełniają wymagania normy europejskiej EN 13485
- może służyć jako wzorcowy termometr do szczepionek
- programowalne wysokie i niskie alarmy dźwiękowe
Do koszyka
413,01 zł
Termometr do monitorowania lodówek ze szczepionkami ThermaGuard® Pharm Vaccine - wersja z 2 czujnikami zewnętrznymi

Termometr do monitorowania lodówek ze szczepionkami ThermaGuard® Pharm Vaccine - wersja z 2 czujnikami zewnętrznymi

dostępny
Termometry ThermaGuard® Pharm do dokładnego monitorowania temperatury w lodówce dla szczepionek i leków
- czujnik zewnętrzny zaprojektowany do symulacji temperatury zawartości lodówki
- czujnik temperatury ustabilizowany w glikolu
- spełniają wymagania normy europejskiej EN 13485
- może służyć jako wzorcowy termometr do szczepionek
- programowalne wysokie i niskie alarmy dźwiękowe
Do koszyka
440,65 zł
Termometr z 2 sondami do lodówki i zamrażarki ThermaGuard® 102

Termometr z 2 sondami do lodówki i zamrażarki ThermaGuard® 102

dostępny
Termometry ThermaGuard® 102 do dokładnego monitorowania temperatury w lodówce i zamrażarce jednocześnie
- 2 zewnętrzne sondy pomiarowe umożliwiają jednoczesny pomiar temperatury w 2 miejscach
- spełniają wymagania normy europejskiej EN 13485
- może służyć jako wzorcowy termometr do lodówki
- programowalne wysokie i niskie progi alarmów dźwiękowych
- zapisuje temperaturę max/min
Do koszyka
391,06 zł

Termometry spożywcze mogą być bezkontaktowe lub z sondą. W przypadku termometrów z sondą, umieszcza się sondę wewnątrz mięsa lub innego produktu, aby zmierzyć jego temperaturę. Sondy mogą być z jednym lub wieloma punktami pomiarowymi. Termometry bezkontaktowe wykorzystują promieniowanie podczerwone do pomiaru temperatury powierzchni produktów spożywczych.

Ważnymi czynnikami przy wyborze termometrów spożywczych są ich dokładność, łatwość użytkowania i czyszczenia, szybkość reakcji, trwałość i niezawodność. W przypadku termometrów z sondą, istotne jest również, aby były one odporne na korozję i wodoodporne.

Termometry spożywcze mogą mieć różne zakresy pomiarowe, w zależności od zastosowania, np. od -50°C do +300°C. W sklepach spożywczych często stosuje się termometry z zakresem pomiarowym od -30°C do +30°C, które służą do monitorowania temperatury w chłodniach i lodówkach.

Dzięki termometrom spożywczym można mieć pewność, że żywność jest bezpieczna do spożycia i zachować wysoką jakość produktów spożywczych.