Termometry spożywcze (do żywności)
Termometry spożywcze to urządzenia służące do pomiaru temperatury w żywności, przede wszystkim mięsie i produktach mlecznych, w celu upewnienia się, że są one bezpieczne do spożycia i zgodne z wymaganiami dotyczącymi jakości. Są one szczególnie przydatne w gastronomii, przemyśle spożywczym, sklepach spożywczych oraz w domowych kuchniach.
Rejestrator temperatury WiFi do lodówek medycznych
- zewnętrzne czujniki zaprojektowane do symulacji temperatury zawartości lodówki
- DARMOWE oprogramowanie bez żadnych opłat abonamentowych
- dostęp do zarejestrowanych danych na całym świecie przez internet
- alarmy o wysokiej/niskiej temperaturze poprzez email i SMS
- może służyć jako wzorcowy rejestrator temperatury
Rejestrator temperatury WiFi do lodówek medycznych - wersja z 2 czujnikami zewnętrznymi
- zewnętrzne czujniki zaprojektowane do symulacji temperatury zawartości lodówki
- DARMOWE oprogramowanie bez żadnych opłat abonamentowych
- dostęp do zarejestrowanych danych na całym świecie przez internet
- alarmy o wysokiej/niskiej temperaturze poprzez email i SMS
- może służyć jako wzorcowy rejestrator temperatury
Rejestrator temperatury WiFi z czujnikiem wewnętrznym ETI ThermaData TD
- jeden czujnik wewnętrzny
- rozdzielczość 0.1 °C/°F
- programowalny alarm wysoki/niski
- powiadomienia e-mail o przekroczeniu limitów alarmowych
- dostęp do danych o temperaturze na całym świecie przez internet
- przyjazna dla użytkownika, prosta konfiguracja
Rejestrator temperatury z 2 gniazdami sond termoparowych ETI ThermaData WiFi TD2TC
- dwa zewnętrzne gniazda na sondy typu K lub typu T
- zakres -100 do 1372 °C
- dostęp do danych o temperaturze na całym świecie przez internet
- programowalny alarm wysoki/niski
Rejestrator temperatury z 2 sondami na przewodzie ETI ThermaData WiFi TD2F
- 2 sondy zewnętrzne na przewodzie
- powiadomienia e-mail o przekroczeniu limitów alarmowych
- dostęp do danych o temperaturze przez internet z dowolnego miejsca na świecie
- programowalny alarm wysoki/niski
- przyjazna dla użytkownika, prosta konfiguracja
Rejestrator temperatury z sondą na przewodzie ETI ThermaData WiFi TD1F
- sonda i jeden czujnik wewnętrzny
- powiadomienia e-mail o przekroczeniu limitów alarmowych
- dostęp do danych o temperaturze przez internet z dowolnego miejsca na świecie
- programowalny alarm wysoki/niski
- przyjazna dla użytkownika, prosta konfiguracja
Termometr do monitorowania lodówek ze szczepionkami ThermaGuard® Pharm Vaccine
- czujnik zewnętrzny zaprojektowany do symulacji temperatury zawartości lodówki
- czujnik temperatury ustabilizowany w glikolu
- spełniają wymagania normy europejskiej EN 13485
- może służyć jako wzorcowy termometr do szczepionek
- programowalne wysokie i niskie alarmy dźwiękowe
Termometr do monitorowania lodówek ze szczepionkami ThermaGuard® Pharm Vaccine - wersja z 2 czujnikami zewnętrznymi
- czujnik zewnętrzny zaprojektowany do symulacji temperatury zawartości lodówki
- czujnik temperatury ustabilizowany w glikolu
- spełniają wymagania normy europejskiej EN 13485
- może służyć jako wzorcowy termometr do szczepionek
- programowalne wysokie i niskie alarmy dźwiękowe
Termometr laboratoryjny ETI MicroTherma 1
- wysoka dokładność ±0,2 °C, rozdzielczość 0,1 °C w całym zakresie
- obsługuje wiele typów sond termoparowych: K, J, T, R, N, S i E
- nie powinien nigdy wymagać ponownej kalibracji
Termometr laboratoryjny ETI Precision
- wysoka dokładność ±0,2°C
- 2 lata gwarancji
- spełnia wymagania normy europejskiej EN 13485
Termometr laboratoryjny ETI Precision Plus
- wysoka dokładność 0,05°C
- 2 lata gwarancji
- spełnia wymagania normy europejskiej EN 13485
- cena obejmuje sondę 160-222 i 5-punktowe akredytowane świadectwo wzorcowania
Termometry spożywcze mogą być bezkontaktowe lub z sondą. W przypadku termometrów z sondą, umieszcza się sondę wewnątrz mięsa lub innego produktu, aby zmierzyć jego temperaturę. Sondy mogą być z jednym lub wieloma punktami pomiarowymi. Termometry bezkontaktowe wykorzystują promieniowanie podczerwone do pomiaru temperatury powierzchni produktów spożywczych.
Ważnymi czynnikami przy wyborze termometrów spożywczych są ich dokładność, łatwość użytkowania i czyszczenia, szybkość reakcji, trwałość i niezawodność. W przypadku termometrów z sondą, istotne jest również, aby były one odporne na korozję i wodoodporne.
Termometry spożywcze mogą mieć różne zakresy pomiarowe, w zależności od zastosowania, np. od -50°C do +300°C. W sklepach spożywczych często stosuje się termometry z zakresem pomiarowym od -30°C do +30°C, które służą do monitorowania temperatury w chłodniach i lodówkach.
Dzięki termometrom spożywczym można mieć pewność, że żywność jest bezpieczna do spożycia i zachować wysoką jakość produktów spożywczych.