pH-metry

pH-metr to urządzenie służące do pomiaru pH roztworów, mięsa, serów i innych produktów. Składa się z elektrody pomiarowej, elektrody odniesienia oraz urządzenia pomiarowego. Elektroda pomiarowa jest zanurzana w badanym roztworze i reaguje z jonami wodorowymi (H+) w celu określenia stężenia jonów wodorowych w roztworze. Elektroda odniesienia służy do utrzymania stałego potencjału, który jest potrzebny do prawidłowego pomiaru pH.

Filtruj
Sortuj wg:
Wyświetlaj:
pH-metr z wymienną elektrodą ETI 8000

pH-metr z wymienną elektrodą ETI 8000

tylko na zamówienie
pH-metr ETI 8000 z wymienną elektrodą pH (w zestawie)
- łatwa w użyciu funkcja re-kalibracji
- dokładność ±0,05 pH
- 2 lata gwarancji
- temperatura pracy 0ºC do 50ºC
Do koszyka
440,00 zł
pH-metr z wymienną elektrodą i sondą temperatury i konduktancji ETI 8100 Plus

pH-metr z wymienną elektrodą i sondą temperatury i konduktancji ETI 8100 Plus

tylko na zamówienie
Miernik pH, temperatury i konduktancji ETI 8100 Plus
- solidna wodoodporna obudowa zapewnia stopień ochrony IP66/67
- ręczna / automatyczna kompensacja temperatury
- prosta re-kalibracja pH
- 2 lata gwarancji
Do koszyka
701,25 zł
pH-metr z wymienną elektrodą i sondą temperatury i ORP ETI 8100 Plus - zestaw

pH-metr z wymienną elektrodą i sondą temperatury i ORP ETI 8100 Plus - zestaw

tylko na zamówienie
Miernik pH, temperatury i konduktancji ETI 8100 Plus - zestaw zawierający sondy, elektrodę oraz roztwory
- solidna wodoodporna obudowa zapewnia stopień ochrony IP66/67
- ręczna / automatyczna kompensacja temperatury
- prosta re-kalibracja pH
- 2 lata gwarancji
Do koszyka
1 049,00 zł

Urządzenie pomiarowe jest zazwyczaj wyposażone w wyświetlacz cyfrowy, który pokazuje wynik pomiaru w jednostkach pH. Ponadto, pH-metr może mieć różne funkcje, takie jak automatyczna korekta temperatury, automatyczne skalowanie pH, a także pamięć wyników pomiarów.

pH-metry stosowane są w wielu dziedzinach, w tym w chemii, biologii, medycynie, a nawet w przemyśle spożywczym. Są one bardzo przydatne do określania kwasowości lub zasadowości roztworów oraz do kontrolowania jakości produktów, takich jak napoje, kosmetyki czy leki.