Termometry spożywcze (do żywności)

Termometry spożywcze to urządzenia służące do pomiaru temperatury w żywności, przede wszystkim mięsie i produktach mlecznych, w celu upewnienia się, że są one bezpieczne do spożycia i zgodne z wymaganiami dotyczącymi jakości. Są one szczególnie przydatne w gastronomii, przemyśle spożywczym, sklepach spożywczych oraz w domowych kuchniach.

Filtruj
Sortuj wg:
Wyświetlaj:
Termometr do mięsa z sondą ETI EcoTemp

Termometr do mięsa z sondą ETI EcoTemp

dostępny
Termometr cyfrowy EcoTemp z funkcjami max/min i hold
- odłączana, wymienna sonda penetracyjna ze stali nierdzewnej przystosowana do pomiaru mięsa
- duży, łatwy do odczytania wyświetlacz LCD
- funkcje maks/min, zatrzymania pomiaru i zmiany jednostek C/°F
Do koszyka
162,60 zł
ETI 810-265 - prosty termometr w kształcie litery

ETI 810-265 - prosty termometr w kształcie litery "T"

dostępny
Termometr ETI 810-265 - prosty termometr gastronomiczny w kształcie litery "T"
- przełącznik stopni Celsjusz/Fahrenheit i funkcja zatrzymania wyniku na wyświetlaczu - dostarczany z osłoną sondy i klipsem kieszonkowym - zakres temperatur od -49,9 do 149,9°C
Do koszyka
80,49 zł
Multifunkcyjny termometr gastronomiczny z sondą ETI 810-927

Multifunkcyjny termometr gastronomiczny z sondą ETI 810-927

dostępny
Wielofunkcyjny termometr z funkcją max/min i alarmem.
- wyświetla bieżącą temperaturę i posiada alarm dźwiękowy
- w komplecie z sondą penetracyjną ze stali nierdzewnej
- zawiera funkcję CalCheck 0.0 °C (pozwala sprawdzić dokładność termometru)
Do koszyka
79,00 zł
Prosty termometr szpikulcowy ETI 810-260

Prosty termometr szpikulcowy ETI 810-260

dostępny
Kompaktowy, cyfrowy termometr gastronomiczny w kształcie długopisu z sondą ze stali nierdzewnej.
- zakres temperatury -49,9 do 149,9 °C
- funkcja wstrzymania wyświetlania wyniku i funkcje °C/°F
- dostarczany z osłoną sondy, z klipsem kieszonkowym
Do koszyka
80,49 zł
Termometr do piekarnika ETI DOT

Termometr do piekarnika ETI DOT

dostępny
Cyfrowy termometr do piekarnika z alarmem
- odczyt temperatury w zaledwie 5 sekund
- dostarczany w komplecie z sondą penetracyjną
- duży podświetlany wyświetlacz LCD
- głośny, słyszalny alarm temperatury 70dB
Do koszyka
173,98 zł
Termometr do piekarnika/pieca z sondą Bluetooth ETI BluetDOT

Termometr do piekarnika/pieca z sondą Bluetooth ETI BluetDOT

dostępny
Termometr ETI BlueDOT - termometr Bluetooth do grilla, piekarnika i kuchni
- umożliwia zdalne monitorowanie temperatury w piekarniku
- trwała, wodoodporna obudowa, idealna do piekarnika i grilla
- zakres pomiarowy od -50 do 300°C
- BlueDOT dostarczany jest z 114mm sondą na 1-metrowym przewodzie żaroodpornym
- magnes do montażu na powierzchni oraz rozkładana podstawka do użytku na blacie
Do koszyka
349,00 zł
Termometr elektroniczny z sondą do parzenia mięsa i wędlin ETI 810-930

Termometr elektroniczny z sondą do parzenia mięsa i wędlin ETI 810-930

dostępny
Termometr min/max ETI 810-930 sondą, wyposażony w łatwy do odczytania wyświetlacz z funkcją wstrzymania wyświetlania i pamięcią max-min.
- wymienna sonda penetracyjna
- funkcje max/min, hold i zmiana jednostek °C/°F
Do koszyka
89,00 zł
Termometr z alarmem ETI ChefAlarm

Termometr z alarmem ETI ChefAlarm

dostępny
ChefAlarm to profesjonalny termometr kuchenny i timer typu count up/down z wymiennymi sondami termistorowymi NTC.
- odczyt temperatury w czasie krótszym niż 4 sekundy
- zaprojektowany dla kuchni
- regulowany alarm dźwiękowy 92dB
Do koszyka
231,71 zł

Termometry spożywcze mogą być bezkontaktowe lub z sondą. W przypadku termometrów z sondą, umieszcza się sondę wewnątrz mięsa lub innego produktu, aby zmierzyć jego temperaturę. Sondy mogą być z jednym lub wieloma punktami pomiarowymi. Termometry bezkontaktowe wykorzystują promieniowanie podczerwone do pomiaru temperatury powierzchni produktów spożywczych.

Ważnymi czynnikami przy wyborze termometrów spożywczych są ich dokładność, łatwość użytkowania i czyszczenia, szybkość reakcji, trwałość i niezawodność. W przypadku termometrów z sondą, istotne jest również, aby były one odporne na korozję i wodoodporne.

Termometry spożywcze mogą mieć różne zakresy pomiarowe, w zależności od zastosowania, np. od -50°C do +300°C. W sklepach spożywczych często stosuje się termometry z zakresem pomiarowym od -30°C do +30°C, które służą do monitorowania temperatury w chłodniach i lodówkach.

Dzięki termometrom spożywczym można mieć pewność, że żywność jest bezpieczna do spożycia i zachować wysoką jakość produktów spożywczych.