Termometry spożywcze (do żywności)

Termometry spożywcze to urządzenia służące do pomiaru temperatury w żywności, przede wszystkim mięsie i produktach mlecznych, w celu upewnienia się, że są one bezpieczne do spożycia i zgodne z wymaganiami dotyczącymi jakości. Są one szczególnie przydatne w gastronomii, przemyśle spożywczym, sklepach spożywczych oraz w domowych kuchniach.

Filtruj
Sortuj wg:
Wyświetlaj:
Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG

Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG

dostępny
Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG - Wyświetla datę, czas i użytkownika przy każdym pomiarze - Automatycznie tworzy raporty i archiwizuje dane - Spełnia normę EN 13485
Do koszyka
715,45 zł
Termometr ETI Food Check z sondą do żywności

Termometr ETI Food Check z sondą do żywności

dostępny
Termometr ETI Food Check - dla potrzeb branży HACCP
- Spełnia normę EN13485
- Spełnia normy HACCP
- Zintegrowana sonda na przewodzie
- 2 lata gwarancji
Do koszyka
357,72 zł
Termometr ETI Therma Check

Termometr ETI Therma Check

dostępny
Termometr ETI Therma Check
- Spełnia normę EN13485
- Wysoka dokładność +/- 0,3°C
- Zintegrowana sonda na przewodzie
- 2 lata gwarancji
Do koszyka
423,58 zł
Termometr kateringowy ETI CaterTemp

Termometr kateringowy ETI CaterTemp

dostępny
Termometr dedykowany kateringom ETI CaterTemp
- Spełnia normę EN13485
- Wysoka dokładność +/- 0,4°C
- Zintegrowana sonda na przewodzie
- 2 lata gwarancji
Do koszyka
401,63 zł
Termometr kateringowy ETI CaterTemp Metal

Termometr kateringowy ETI CaterTemp Metal

dostępny
Termometr metalowy CaterTemp - Nasz najbardziej wytrzymały termometr (aluminiowa obudowa)
- Termometr do pracy w najtrudniejszych warunkach
- W pełni wodoodporny zgodnie z normą IP67
- Dostarczany z wytrzymałą sondą penetracyjną
Do koszyka
580,00 zł
Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG - zestaw

Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG - zestaw

dostępny
Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG - Wyświetla datę, czas i użytkownika przy każdym pomiarze - Automatycznie tworzy raporty i archiwizuje dane - Spełnia normę EN 13485
Do koszyka
899,00 zł

Termometry spożywcze mogą być bezkontaktowe lub z sondą. W przypadku termometrów z sondą, umieszcza się sondę wewnątrz mięsa lub innego produktu, aby zmierzyć jego temperaturę. Sondy mogą być z jednym lub wieloma punktami pomiarowymi. Termometry bezkontaktowe wykorzystują promieniowanie podczerwone do pomiaru temperatury powierzchni produktów spożywczych.

Ważnymi czynnikami przy wyborze termometrów spożywczych są ich dokładność, łatwość użytkowania i czyszczenia, szybkość reakcji, trwałość i niezawodność. W przypadku termometrów z sondą, istotne jest również, aby były one odporne na korozję i wodoodporne.

Termometry spożywcze mogą mieć różne zakresy pomiarowe, w zależności od zastosowania, np. od -50°C do +300°C. W sklepach spożywczych często stosuje się termometry z zakresem pomiarowym od -30°C do +30°C, które służą do monitorowania temperatury w chłodniach i lodówkach.

Dzięki termometrom spożywczym można mieć pewność, że żywność jest bezpieczna do spożycia i zachować wysoką jakość produktów spożywczych.