Termometry spożywcze (do żywności)

Termometry spożywcze to urządzenia służące do pomiaru temperatury w żywności, przede wszystkim mięsie i produktach mlecznych, w celu upewnienia się, że są one bezpieczne do spożycia i zgodne z wymaganiami dotyczącymi jakości. Są one szczególnie przydatne w gastronomii, przemyśle spożywczym, sklepach spożywczych oraz w domowych kuchniach.

Filtruj
Sortuj wg:
Wyświetlaj:
Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG

Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG

dostępny
Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG - Wyświetla datę, czas i użytkownika przy każdym pomiarze - Automatycznie tworzy raporty i archiwizuje dane - Spełnia normę EN 13485
Do koszyka
715,45 zł
Termometr i pirometr 2w1 - ETI Thermapen IR

Termometr i pirometr 2w1 - ETI Thermapen IR

dostępny
Termometr na podczerwień Thermapen® IR ze składaną sondą penetracyjną
- opatentowany, automatyczny, obracany o 360° wyświetlacz
- regulowana emisyjność dla różnych powierzchni
- 2 tryby pomiaru: bezkontaktowy oraz kontaktowy
Do koszyka
396,75 zł
Termometr i pirometr 2w1 - ETI Thermapen IR z sondą do powietrza

Termometr i pirometr 2w1 - ETI Thermapen IR z sondą do powietrza

dostępny
Termometr na podczerwień Thermapen® IR ze składaną sondą do pomiaru temperatury powietrza
- opatentowany, automatyczny, obracany o 360° wyświetlacz
- regulowana emisyjność dla różnych powierzchni
- 2 tryby pomiaru: bezkontaktowy oraz pomiar temperatury powietrza
Do koszyka
434,96 zł
Termometr stykowy spawalniczy Thermapen Pro Surface

Termometr stykowy spawalniczy Thermapen Pro Surface

dostępny
Termometr Pro-Surface Thermapen® mierzy temperaturę spawów, grilli, płyt grzewczych i innych powierzchni w zakresie od -49,9 do 299,9 °C z rozdzielczością 0,1 lub 1 °C i dokładnością ±1 °C / 1 % odczytu. Wyposażony w obracaną sonda i obrotową głowicę dla idealnego kontaktu z mierzoną powierzchnią.
Do koszyka
418,70 zł
Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG - zestaw

Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG - zestaw

dostępny
Termometr z rejestracją ETI SAF-T-LOG - Wyświetla datę, czas i użytkownika przy każdym pomiarze - Automatycznie tworzy raporty i archiwizuje dane - Spełnia normę EN 13485
Do koszyka
899,00 zł

Termometry spożywcze mogą być bezkontaktowe lub z sondą. W przypadku termometrów z sondą, umieszcza się sondę wewnątrz mięsa lub innego produktu, aby zmierzyć jego temperaturę. Sondy mogą być z jednym lub wieloma punktami pomiarowymi. Termometry bezkontaktowe wykorzystują promieniowanie podczerwone do pomiaru temperatury powierzchni produktów spożywczych.

Ważnymi czynnikami przy wyborze termometrów spożywczych są ich dokładność, łatwość użytkowania i czyszczenia, szybkość reakcji, trwałość i niezawodność. W przypadku termometrów z sondą, istotne jest również, aby były one odporne na korozję i wodoodporne.

Termometry spożywcze mogą mieć różne zakresy pomiarowe, w zależności od zastosowania, np. od -50°C do +300°C. W sklepach spożywczych często stosuje się termometry z zakresem pomiarowym od -30°C do +30°C, które służą do monitorowania temperatury w chłodniach i lodówkach.

Dzięki termometrom spożywczym można mieć pewność, że żywność jest bezpieczna do spożycia i zachować wysoką jakość produktów spożywczych.