Rejestratory temperatury

Rejestratory temperatury to urządzenia służące do monitorowania i rejestrowania wartości temperatury w czasie. Są one często wykorzystywane w laboratoriach, magazynach, przemyśle spożywczym oraz wszędzie tam, gdzie wymagane jest utrzymanie określonej temperatury w celu zapewnienia jakości produktów lub zachowania odpowiednich warunków pracy urządzeń.

Filtruj
Sortuj wg:
Wyświetlaj:
Rejestrator temperatury z odpinaną sondą i czujnikiem wewnętrznym ETI ThermaData TD1C

Rejestrator temperatury z odpinaną sondą i czujnikiem wewnętrznym ETI ThermaData TD1C

dostępny
Rejestrator danych ThermaData® TD1C z odpinanym czujnikiem zewnętrznym i dodatkowym czujnikiem wewnętrznym
- Odłączana sonda temperatury Ø3.3 x 100mm na metrowym przewodzie i czujnik wewnętrzny1
- zakres temperatur -40 do 125°C (sonda zewnętrzna)
- rejestruje do 4000 odczytów
- 2 diody LED plus wyświetlacz LCD
- spełnia EN 12830:1999, S&T, C&D, 1
Do koszyka
599,00 zł

Rejestratory temperatury działają na zasadzie pomiaru temperatury za pomocą termometru i zapisywania odczytów na nośniku danych, takim jak karta pamięci lub dysk twardy. W zależności od modelu, rejestratory mogą mieć wbudowany wyświetlacz, który umożliwia łatwe odczytywanie bieżącej temperatury oraz ustawianie parametrów pracy.

Niektóre rejestratory temperatury posiadają wbudowane sensory wilgotności powietrza lub innych czynników środowiskowych, które pozwalają na kompleksowe monitorowanie warunków w pomieszczeniu lub na zewnątrz.

Dane z rejestratorów temperatury są często analizowane za pomocą oprogramowania specjalnego, które umożliwia wizualizację zmian temperatury w czasie oraz generowanie raportów. Dzięki temu można łatwo zidentyfikować nieprawidłowości w pracy urządzeń lub ewentualne naruszenia norm dotyczących temperatury.

Rejestratory temperatury są bardzo przydatnymi urządzeniami, które pomagają zapewnić wysoką jakość produktów oraz optymalne warunki pracy urządzeń. Dzięki nim można łatwo kontrolować temperaturę w różnych warunkach i uniknąć niepotrzebnych strat czy kosztownych błędów.